Laser Man/Vrouw

Laser ontharen
Een laser is een apparaat waarin, met behulp van een kristal en een hoge elektrische spanning, een sterk geconcentreerde, smalle bundel evenwijdig licht van één golflengte en één fase wordt opgewekt. Het kenmerk van laser is dat de energie van de lichtstraal buitengewoon geconcentreerd en intens is.

De Laser heeft de eerste golflengte buiten het zichtbare spectrum (810 nm) voor haar reductie. De laser wordt snel geadopteerd voor donkere huidtypen speciaal wanneer het gebruik wordt gemaakt voor epidermaal koelen. Het is een gouden maatstaf van het nieuwe millenium. Echter, complicaties vinden nog steeds plaats en soms zonder dat ze worden opgemerkt. De nieuwe generaties Diodelasers hebben deze punten verbeterd.

Hoeveel behandelingen zijn ervoor nodig?

Er zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpozen variërend van 4 tot 8 weken. Per behandeling is er maximum een haarreductie van 20%, maar uiteindelijk is het resultaat en het aantal behandeling geheel van het individueel afhankelijk (genetische aanleg, man/vrouw, huidtype, haartype, hormoonhuishouding etc.)

Het gaat als volgt: Haren hebben een bepaalde groeicyclus zoals de anagene, katagene en telogene fases. De meest belangrijke fase om het haar definitief te verwijderen is de anagene fase. Alleen de haren die zich in de anagene fase (actieve groeifase) bevinden, kunnen definitief vernietigd worden. Het totale aantal behandelingen kan per persoon verschillen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals hormoonhuishouding, geslacht en genetische aanleg.