IPL Man/Vrouw

Wat is IPL ontharen met een IPL behandeling?

IPL staat voor Intense Pulsed Light.  Met een IPL behandeling wordt met behulp van flitslicht haarreductie bewerkstelligd. De warmte van het flitslicht wordt via het pigment/melanine in de haar getransporteerd naar het haarzakje. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd, waardoor er geen nieuw haar meer uit kan groeien.  Bij een IPL behandeling worden meerdere haren tegelijk behandeld. IPL ontharen is een pijnloze en veilige manier van ontharen met een langdurig resultaat.Voor wie is de behandeling geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Variërend van een zeer witte huid tot een donkerbruine huid kan elke huid effectief en efficiënt behandeld worden.

Is IPL ontharen hetzelfde als laser ontharen?

Deze termen worden vaak door elkaar gehaald.  Dit is ook wel logisch, aangezien zowel laser ontharenals IPL ontharen met lichtflitsen werkt. Daarbij zijn ze allebei gericht op duurzame, definitieve ontharing. Bij laser ontharen wordt er slechts gebruik gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.  Hierdoor is IPL geschikt voor meer types haar en huid. Een laserbehandeling dringt dieper door in de huidlaag en kan daarmee eerder schade aan de huid geven, waardoor IPL ontharen toch als de meest veilige manier van definitief ontharen wordt gezien. Tenslotte is het behandeloppervlak bij IPL groter is dan bij laser waardoor de behandeling sneller verloopt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld 8 behandelingen nodig, met tussenpozen varierend van 4 tot 8 weken. Het gaat als volgt:

Haren hebben een bepaalde groeicyclus zoals de anagene, catagene en telogene fases. De meest belangrijke fase om het haar definitief te verwijderen is de anagene fase. Alleen de haren, die zich in de anagene fase (actieve groeifase) bevinden kunnen definitief vernietigd worden. Het totale aantal behandelingen kan per persoon verschillen omdat dit afhankelijk is van bijv. de hormoonhuishouding, man/vrouw en genetische aanleg.

Wanneer zie je resultaat?

Na elke behandeling zult u tussen 14-21 dagen het resultaat zien. De haren die in de anagene fase zaten en vernietigd zijn, laten los en vallen vanzelf uit; die komen niet meer terug.